Zdrave korenine. Zdravi lasje.

Mikrohranilne snovi, ki jih vsebuje Priorin® Extra, oskrbujejo korenine od znotraj.

Lasna korenina ima zelo dejavno presnovo. Nenehno proizvaja nove celice za rastoče lase. Celice lasnih korenin se delijo 5-krat hitreje kot druge celice.

Novo nastale celice nadomestijo prejšnje celice in jih potisnejo navzgor po kanalu lasne korenine. Čim bolj se celice potiskajo navzgor, tem več keratina proizvedejo. Ta keratin povzroča poroženitev in sčasoma odmrtje celic. Keratinizirane celice se potiskajo navzgor še naprej in tvorijo vidne lase nad površino lasišča.

Lasna korenina sega globoko v spodnje plasti kože. Vedno je nekoliko pod kotom, ki določa smer rasti las. Obdana je z vrsto celic. Podobno kot pri čebuli so celice razporejene po plasteh in vsaka plast ima določeno vlogo pri tvorjenju las.

Lasje nastanejo v lasni korenini in črpajo hranilne snovi iz krvnih žil. Tu nastajajo gradniki las – tisti, ki lasem dajejo stabilnost, in tisti, ki opredeljujejo barvo las. Snovi, ki so potrebne za rast las in ohranjanje njihove kakovosti, vstopijo skozi korenino. Las (lasno steblo) je proizvod korenine. To je cevasta odprtina v koži, ki se imenuje lasni mešiček. Lasje so pokazatelj, ali imajo zdravo osnovo in ali prejemajo dovolj hranilnih snovi. Las ima premer 0,1 mm. Pomemben gradnik las je keratin (beljakovina).

Korenina je torej podlaga za zdrave, močne in bujne lase. Zato so naravne mikrohranilne snovi v izdelku Priorin® Extra tako dragocene. Korenini nudijo točno tisto, kar potrebuje za zdrave lase. Kombinacija izvlečka prosa, lasnega vitamina B5 (pantotenske kisline) in L-cisteina, sestavine lasne beljakovine keratina, naravno krepi korenino od znotraj in spodbuja rast las.

Ali bodo moji lasje rasli vse moje življenje?

Preberite več ...

Opravljajo res težko delo.

Lasna korenina in tri faze rasti las.

1. faza obnavljanja

V fazi obnavljanja ostanejo lasje v korenini od enega do treh mesecev. Nato izpadejo pri pranju, česanju ali ko jih prerastejo drugi lasje.

V običajnem ciklu rasti las je normalno, da nam izpade do 100 las. V fazi obnavljanja je med 7 in 14 % las.

2. faza rasti las

Tako imenovana faza rasti las opisuje fazo dejavne rasti. Ta traja od dveh do šest let. V tem obdobju korenina nenehno proizvaja potrebno snov za lase.

Las vsak dan zraste okoli 0,35 mm, v celotni fazi rasti pa lahko doseže približno 25 do 70 cm v dolžino. Ta faza je zelo aktivna. Poteka tekoče, če ima korenina dovolj hranilnih snovi.

V fazi rasti je pri zdravem ciklu rasti las 85 do 90 % las.

3. prehodna faza

Fazo, v kateri se korenina ponovno gradi, imenujemo prehodna faza. Celice lasne korenine za teden ali dva prenehajo proizvajati lase.

Na spodnjem delu las nastane roževinasta prevleka in lasje se potiskajo navzgor, tik pod žlezo lojnico.

Lasna korenina drži las še kratek čas.

Od 1 do 3 % las je v prehodni fazi. Po teh treh fazah se cikel rasti las začne ponovno.