Ali imate vprašanja o izpadanju las? In o izdelku Priorin® Extra?

Tu so odgovori:

Kakšna je definicija izpadanja las?
Običajno je, da nam na dan izpade do 100 las. Če pa vam daljše obdobje izpade več kot 100 las vsak dan, se je pri vas pojavilo prekomerno izpadanje las. Koliko las vam je dejansko izpadlo, lahko ugotovite, če preštejete izpadle lase na blazini, krtači ali v odtočnem pokrovčku prhe.

Ali je izpadanje las lahko znak bolezni?
Da. Izpadanje las lahko povzročijo številne bolezni. Na primer, motnje v delovanju ščitnice ali okužba ter tudi visoka vročina. To ponavadi povzroči razširjeno izpadanje las (difuzna alopecija), ki prizadene celotno glavo. Da bi izbrali pravo nego, morate poznati vzrok izpadanja las.

Ali lahko lak in gel za lase poškodujeta moje lase?
Običajno ta kozmetična sredstva ne škodujejo lasem, povzročijo lahko kvečjemu alergijske reakcije lasišča.

Ali lahko sušenje z vročim zrakom in barvanje poškodujeta lase?
Da. Mehanska in kemična izpostavljenost, na primer pri sušenju z vročim zrakom in barvanju, lahko poškodujeta lase. Lasje se lahko začnejo lomiti.

Ali menopavza vpliva na izpadanje las?
Da, v menopavzi se usklajeno medsebojno delovanje estrogena in testosterona, ki vpliva na rast las, poruši v prid testosterona. Faza rasti las se skrajša, faza počitka pa podaljša. 20–30 % vseh žensk je nagnjenih k androgeni alopeciji. Ta genetska težava se pojavi predvsem na začetku menopavze in povzroči hormonsko pogojeno izpadanje las.

Ali je nagnjenost k izpadanju las dedna?
Da. Androgeno alopecijo povzroča genetsko pogojena povečana občutljivost lasne korenine na dihidrotestosteron (DHT), moški spolni hormon.

Ali lahko kaj storim proti dednemu izpadanju las?
Da. Inovativna kombinacija aktivnih sestavin v izdelku Priorin® Extra ciljno oskrbuje lasne korenine, kar povzroči boljšo sestavo las, upočasni staranje in krepi rast las.

Kmalu po rojstvu otroka sem opazila, da mi lasje bolj izpadajo. Je to običajno?
Med nosečnostjo je raven estrogena v krvi zelo visoka, zato ima nosečnica čudovite, bujne in bleščeče lase.
Po porodu raven estrogena pade, kar povzroči, da lasje preidejo iz faze rasti v fazo mirovanja. To privede do izpadanja las v prvih dveh do treh mesecih po porodu. Izpadanje las po porodu se ponavadi uredi samo, zato zdravljenje ni potrebno. Koristna je nega lasnih korenin z bistvenimi hranilnimi snovmi.

Kako delujejo kapsule Priorin® Extra?
Za zdravo in močno rast las je pomembno, da v telo vnesemo dovolj dodatnih hranilnih snovi za lasne korenine. Priorin® Extra oskrbuje lasne korenine z nujnimi mikrohranilnimi snovmi od znotraj. Priorin® Extra deluje na podlagi naravnih sestavin prosa v kombinaciji s vitaminom B5 (pantotenska kislina), biotinom in aminokislino L-cisteinom.

Kako je treba jemati kapsule Priorin® Extra?
Priorin® Extra je treba jemati redno vsaj 3 do 6 mesecev.

Za ohranjanje zdravih las: prve tri mesece vzemite eno kapsulo Priorin® Extra zjutraj in eno zvečer brez žvečenja in z malo tekočine. Za učinkovito nadaljnjo nego zadostuje 1 kapsula na dan.

Za blago okrnjeno rast las: vzemite eno kapsulo Priorin® Extra na dan brez žvečenja in z malo tekočine. Pri ponavljajočih se motnjah je treba nego ponoviti z 2 kapsulama Priorin® Extra na dan.

Ali so kapsule Priorin® Extra brez laktoze?
Da. Priorin® Extra ne vsebuje laktoze.

Zakaj je treba Priorin® Extra jemati najmanj 3 mesece?

Rast las poteka zelo počasi in zahteva nekoliko potrpljenja. Zato priporočamo, da uporabljate Priorin® Extra kot del programa za nego las vsaj 3 mesece.

Ali se Priorin® Extra dobro prenaša?
Da. Vsi izdelki Priorin® Extra delujejo na podlagi kombinacije naravnih sestavin. Priorin® Extra ne vsebuje hormonov, zato ne vpliva na hormonsko ravnovesje. Priorin® Extra se dobro prenaša in je primeren za dolgotrajno nego. V primeru preobčutljivosti ali alergije na katero od sestavin izdelka Priorin® Extra ne uporabljajte.

Ali izdelki Priorin® Extra povzročijo tudi več dlak na drugih delih telesa?
Ne, ker rast dlak na drugih delih telesa uravnavajo drugi rastni mehanizmi kot lase. Čas rasti je krajši in rast je zato manj dovzetna za zunanje dejavnike.